Keurmerken


European Treeworker (ETW)

 

De European Tree Worker voert werkzaamheden uit aan en in bomen, met als doel deze gezond en veilig te houden. De ETW werkt op basis van kennis van boomkwekerij en houdt rekening met zaken aangaande natuurbehoud, milieubescherming en veiligheidsvoorschriften. Het uitvoeren van boomverzorgingswerkzaamheden vereist grondige en hoog gekwalificeerde training met speciale aandacht voor veiligheid tijdens deze werkzaamheden.


European Arboricultural Council (EAC)

 

Het European Arboricultural Council staat voor boomverzorging waarbij het verbeteren van de gezondheid van en de zorg voor bomen voorop staat. Dit in het belang van ons milieu.

 

De European Arboriculural Council wil met name het volgende optimaliseren:

 •   Het vak boomverzorger.
 •   Onderzoek van bomen in steden.
 •   Opleiding en training in de boomverzorging.
 •   Veilig gebruik van snoeigereedschap en kettingzagen.
 •   Boombeheer.
 •   Bestrijding van ziekten en plagen.
 •   Harmonisering van boomverzorgingsprocedures in Europa.

Kring Praktiserende Boomverzorgers (KPB)

 

De KPB is een kennisvereniging en ontmoetingsplaats én de grootste vereniging voor iedereen die -al dan niet professioneel- bezig is met het onderwerp bomen. Dit kan vanuit interesse, studie of werk zijn.

 

De Kring Praktiserende Boomverzorgers (KPB) is opgericht in 1982 en vierde in 2012 alweer haar 30 jarige bestaan. De teller voor de ledenaantallen staat momenteel (augustus 2015) op 900.

 

Het voornaamste doel van de KPB is het bevorderen en uitwisselen van praktische en theoretische kennis. Met de aansluiting bij de International Society of Arboriculture (ISA) in 1999, de grootste internationale vereniging van boomverzorgers, is een belangrijke stap in de geschiedenis van de vereniging gezet.


Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) Erkend Leerbedrijf

 

Op 1 augustus 2015 startte de nieuwe Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven. Beroepsonderwijs en bedrijfsleven werken samen in SBB om studenten de beste praktijkopleiding te geven met uitzicht op een baan. Bedrijven krijgen zo steeds de vakmensen die ze nodig hebben.

Groenkeur Boom veiligheid controleur

 

Stichting Groenkeur bevordert het vakmanschap in de groene sector. Groenkeur is een kwaliteitskeurmerk voor groenprofessionals. De stichting ontwikkelt samen met ondernemers en opdrachtgevers sectorbreed aanvaarde kwaliteitsnormen. De basis hiervan is de ISO 9001. Echter, Groenkeur is het enige onafhankelijke kwaliteitskeurmerk voor dienstverlening in het groen, een groene ISO dus. Ondernemers kunnen zich met vier bedrijfscertificaten onderscheiden:

 • Boomverzorging
 • Dak- en gevelbegroening
 • Groenvoorzieningen
 • Tuinaanleg en Tuinonderhoud